Recept Spaghetti Carbonara
recept

Recept van de enige echte Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is waarschijnlijk de meest gegeten spaghetti variant ter Wereld. Weinig ingredienten en eenvoudig te maken als je je maar aan het juiste traditionele recept houdt. Toch is de uitkomst van deze heerlijke Italiaanse pasta niet altijd gelijk, maar met dit recept kan het niet mis gaan.

5 min leestijd

Ingrediënten

Ingredienten voor 4 personen: 

  • 400 gram droge spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram guanciale (Italiaans buikspek van het varken), pancetta of spek, in blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gram Pecorino Romano kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

Zo maak je de originele Spaghetti Carbonara:

  1. Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is. Giet af en bewaar een kopje kookwater. 
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je een koekenpan met olijfolie en doe je er de  blokjes guanciale, pancetta of spek in. Bak ze tot ze knapperig en goudbruin zijn, maar niet verbrand. Doe het vuur op tijd uit en laat de pan even staan.
  3. In een kom klop je 2 van de eieren en 1 eierdooier en meng je de geraspte Pecorino Romano kaas erdoor. Voeg een flink wat versgemalen zwarte peper toe.
  4. Giet de gekookte en uitgelekte spaghetti in de pan met het gebakken spek. Meng ze goed samen.
  5. Giet het eimengsel over de pasta en roer snel om. Het warme pasta en spek zullen het eimengsel opwarmen en een romige saus vormen. Als het te dik is, kun je wat van het bewaarde kookwater toevoegen om de saus te verdunnen.
  6. Serveer de Spaghetti Carbonara onmiddellijk met extra geraspte Pecorino Romano kaas en nog wat zwarte peper

Let op dat het belangrijk is om de eieren niet te laten stollen. De pan mag niet meer op het vuur staan en ook niet te heet zijn. Door snel te roeren en het mengen van de eieren met de hete pasta en het spek, moet je een romige en smaakvolle saus krijgen. Geniet van je authentieke Spaghetti Carbonara!

Bekijk de video

In onderstaande video legt de beroemde Italiaanse kok Antonio Carluccio uit hoe je de perfecte Spaghetti Carbonara maakt

Zit er room in Spaghetti Carbonara?

Nee! Het is een veel gemaakte fout, maar in een originele Carbonara hoort geen room!

Leuk artikel?
Dit artikel is geschreven door:
J. de Kok

Culinair liefhebber en keuken kenner. Van pan tot pannenkoek

Op al onze artikelen zijn auteursrechten van toepassing. Iets op te merken? Neem contact met ons op

Gerelateerde arikelen

a BRANDLY product